Čas za branje: 5 min
Objavljeno: 30 marca, 2021Kategorije: Filtri za dom

Pomlad je čas za implementacijo novih filtrov.

 

Kadar ti je resnično mar za kvaliteto storitve ter za dolgoročno zadovoljstvo strank, je ves tvoj fokus usmerjen le v zveste kupce ter njihove potrebe. Sicer sta tovrstna mentaliteta ter poslovna naravnanost super recept za uspeh, lahko pa se zgodi, da pozabimo na svoje lastne potrebe.

V Prima Filtertehniki smo se tako letos spomladi odločili, da je skrajen čas za menjavo filtrov tudi pri nas. S sodelavci smo se dogovorili, da bomo v naših poslovnih prostorih implementirali nove filtre ter tako poskrbeli za naše zdravje, varnost ter za kvaliteto dela in življenja. Smo namreč predstavniki enega večjih filtracijskih podjetij pri nas, zato moramo poskrbeti za ustrezno filtracijo tudi v naših pisarnah in domovih!

Poskrbel sem za menjavo vodnih filtrov v mojem domu.

 

Primož Kovačič

Kako umazani so lahko filtri vode po zgolj 6 mesecih…

Voda je najpomembnejši element našega življenja, saj brez nje preprosto ne bi preživeli. Na podlagi tega je ustrezna filtracija vode ključnega pomena, saj le tako v svoje telo vnašamo zdravo vodo, polno mineralov. Poskrbel sem za pravočasno menjavo filtrov za filtracijo vode ter se tako znebil vonja po kloru ter morebitnih težav z vodnim kamnom.

Ker je voda tako zelo pomemben faktor naših gospodinjstev, vas pozivam, da tudi vi preverite kvaliteto svoje domače vode:

 • ali voda, ki priteče iz pipe, smrdi po kloru?
 • ali imate težave z vodnim kamnom?
 • ali se v vaši vodi pojavljajo različne nečistoče?
 • ali je voda neprijetnega okusa?

Tovrstna situacija zna biti zelo neprijetna, a nikakor nerešljiva. Do onesnaženosti vode večkrat pride v manjših kot tudi večjih vodovodih. Če se srečujete s podobno situacijo, ali pa s katerokoli drugo od zgoraj naštetih vprašanj, preverite slednji blog zapis o filtraciji vode, kjer lahko najdete veliko informacij o vodnih filtrih za prav vsako težavo!

Sodelavka Urša je poskrbela za sodobne filtre za sesalce ter za tiskalnike.

 

Ko smo se z ekipo odločili za temeljito menjavo filtrov, smo skoraj pozabili na filtre za tiskalnike ter za sesalce, ki pa so še kako pomembni, saj predstavljajo strašanski prostor za zbiranje prahu. Raziskave iz avstralske Univerze za tehnologijo kažejo, da je koncentracija prahu v nekaterih pisarnah kar štirikrat večja od koncentracije prahu ob avtocesti. Si lahko zamislite?!

Filtri za laserske tiskalnike

filter za tiskalnik

Laserski tiskalniki v zrak spuščajo ozon ter benzen, obenem pa je vdihavanje prahu tiskalnikov tako škodljivo, kot cigaretni dim. Poškodujejo lahko namreč naše pljučne celice, povzročajo srčno-žilna obolenja ter druga grozovita tveganja za naše zdravje. Če doma ali v pisarni uporabljate tiskalnike, potem preverite, kateri filter za tiskalnik smo namestili v naše pisarne.

Filtri za sesalce

filter za sesalecSte se že vprašali o razlogih za vse alergije, ki otežujejo naše zdravje? V Prima Filtertehniki se močno zavedamo nevarnosti prahu, ki se nabira v naših poslovnih prostorih ter v naših domovih.

Prah je pravzaprav skupek drobnih delcev, kot so izpuhi avtomobilov, cvetni prah ter posledice mehanskih erozij; ali pa nastajajo v samem prostoru. Tovrstni delci lahko dražijo našo sluznico in dihala ter tako povzročijo astmo, naš organizem pa obenem napada tudi na tisoče bakterij, virusov in gliv.

Pomembno je, da se zavedamo tovrstnih nevarnosti ter seveda načinov, kako lahko ukrepamo ter zaščitimo svoje zdravje. V Prima Filtertehniki smo zatorej v sesalce implementirali HEPA filtre, ki učinkovito zadržujejo tudi najmanjše delce ter zagotavljajo maksimalno filtracijo zraka.

Marko se je lotil menjave filtrov za kuhinjske nape.

 

filter za napoKer smo se odločili za kompletno menjavo filtrov v naših domovih, smo zamenjali tudi filtre za kuhinjske nape. Govorimo o oglenih filtrirnih podlogah, ki skrbijo za odstranitev neprijetnih vonjav, kot je na primer vonj po golažu v torek, čeprav ste ga skuhali za nedeljsko kosilo!

Filtri za kuhinjske nape so zelo pomemben element sodobnih in čistih kuhinj, saj z aktivnim ogljem absorbirajo raznovrstne vonjave. Mi smo se odločili za PICARO filter z aktivnim ogljem, ki zelo učinkovito vsrka ves neprijeten vonj ter je primeren za vse standardne kuhinjske nape.

Leja si rada privošči kvaliteten napitek, zato nas je opremila z izvrstnimi filtri za čaje!

 

V Prima Filtertehniki vedno trdo delamo, ko pa je čas za odmor, se ekipa z užitkom zbere na kupu ter si privošči kavo ali čaj. Sodelavka Leja je zato dala pobudo, da poskrbimo tudi za kvalitetne filtre za čaj, ki skrbijo za popoln okus ter za maksimalen vnos vseh blagodejnih snovi v naše telo. Živimo v zeleni deželi, zato v pisarno velikokrat prinesemo kvalitetne raztresene čaje, zato nam filtri za čaje pridejo še kako prav!

filter za čaj

Sodelavec Anže pa je poskrbel za menjavo filtrov za rekuperator v naših pisarnah.

 

filter za rekuperator

Anže je poskrbel za filtre za rekuperatorje, katere nikakor ne gre zanemariti. Rekuperacija pomeni prezračevanje doma ali pisarne, s čimer privarčujemo tudi več kot 90 odstotkov toplote, katero bi sicer izgubili s klasičnim prezračevanjem. Brez dvoma gre za rešitev prihodnosti, saj rekuperatorje najdemo predvsem v varčnih ter modernih domovih z izredno nizkimi potrebami po energiji za ogrevanje.

Za zagotovitev ustrezne rekuperacije, pa je seveda potrebno poskrbeti tudi za kvalitetne filtre, ki omogočajo čist zrak v prostorih. To na dolgi rok močno vpliva na zdravje stanovalcev oziroma ljudi, ki se zbirajo v določenem prostoru. V Prima Filtertehniki smo tako poskrbeli za nadzorovan dovod svežega, čistega zraka ter za odvod onesnaženega zraka.

Bodite odgovorni ter tudi v vaši pisarni ali hiši poskrbite za kvalitetno filtracijo!

 

Tako, pa je kovačeva kobila ustrezno podkovana! Zelo ponosni smo, da smo poskrbeli za kvalitetno ter temeljito menjavo filtrov v naših poslovnih prostorih in domovih, ter da smo na področju filtracije lahko zgled mnogim slovenskih podjetjem ter gospodinjstvom.

Verjamem, da je kateri od naših sodelavcev s svojim projektom menjave filtrov motiviral tudi vas, da se končno lotite implementacije kvalitetnejše filtracije, bodisi filtrov za vodo, bodisi le filtrov za čaj – potem je Prima Filtertehnika vsekakor pravi naslov! Obrnite se na nas ter svetovali vam bomo iz lastnih izkušenj, saj smo ravno letos spomladi preverili široko ponudbo filtrov na trgu ter se za našo pisarno odločili le za najboljše!

2 komentarja

 1. Super prispevek Primož. Bi te prosil za kakšno ponudbo filtrov za rekuperator. Trenutno na odvodnih rešetkah v hiši nimam filtra, v sami napravi pa je filter G4 in G7. Če je kaj takšnega v vaši ponudbi seveda odlično 🙂

  Sicer pa z vašim vodnim filtrom super zadovoljni in bo tudi tukaj kmalu potrebna zamenjava 😉

  • Zdravo Uroš. Hvala za pohvalo;) Za rekuperatorje izdelujemo filtre za Zehnder, Paul in Helios. Če imaš kakega od teh ni problema. Drugače pa mi pošlji sliko in dimenzije filtrov, ki jih imaš in pogledam, kaj ti lahko zrihtam.
   Lp, Primož.

Napiši komentar

O avtorju

Primož Kovačič

Na področju filtracije delujem že več kot 10 let. Pokrivam gorenjsko regijo ter Ljubljano z okolico ter Hrvaško. Skozi leta skupaj z mojimi sodelavci nudimo nasvete in iščemo primerne rešitve na različnih področjih filtracije v industriji, medicini, javnem prometu in energetiki.

Prijavite se na novice

 

Loading

Sorodne objave