Čas za branje: 2 min
Objavljeno: 3 februarja, 2019Kategorije: Filtri za dom

Ali veste, da laserski tiskalniki v zrak spuščajo škodljive emisije, ki jih dnevno vdihavamo in s tem ogrožamo svoje zdravje?

Ob uporabi laserskih tiskalnikov nenehno vdihavamo fini prah, ozon in benzen, ki ga v zrak spuščajo laserski tiskalniki. Raziskave narejene na avstralski Univerzi za tehnologijo, kažejo da je koncentracija prahu v nekaterih pisarnah kar štirikrat večja od koncentracije prahu ob avtocesti. Čeprav teh ultra finih prašnih delcev ne vidimo, lahko izpostavljenost tem delcem povzroča poškodbe naših pljučnih celic in ogroža naše zdravje.

Vdihavanje prahu iz laserskih tiskalnikov je škodljivo ravno tako kot cigaretni dim. Raziskava je pokazala, da številni laserski tiskalniki na izhodu, kjer zrak piha ven iz tiskalnika (namenjen hlajenju samega tiskalnika) oddajajo ultra fine delce, ki so tako majhni, da jih s prostim očesom ne vidimo, a je njihova škodljivost primerljiva z vdihavanjem cigaretnega dima in emisijami motornih vozil. Te majhne delce vdihujemo globoko v pljuča, kar lahko vodi do težav z dihanjem, povzroča srčno-žilna obolenja in vsebuje potencialne rakotvorne snovi. Največja težava pa je, da imamo navadno tiskalnik lociran blizu sebe, s čimer je vdihavanje teh delcev še toliko bolj izpostavljeno.

levo rabljen filter – desno nov filter

Na trgu je nemško podjetje razvilo čudovito rešitev. Filter za laserske tiskalnike Clean Office Carbon. Filter namestite na tiskalnik, na odprtino, kjer ob tiskanju piha ven zrak. Ta filter filtrira škodljive snovi, kot so ozon, benzen, prah in fini prah. Filter sestavlja patentirana elektrostatična membrana, ki zadrži prah, ozon in druge škodljive emisije, ki jih zaznamo kot neprijetne vonjave. Montaža filtra je možna na vse poznane laserske tiskalnike. Meritve nemškega laboratorija so dokazale učinkovitost filtriranja; in sicer filter zadrži škodljivi ozon z učinkovitostjo do 95 %. Naredite korak v pravo smer za svoje zdravje! Za več informacij o samem izdelku kliknite TUKAJ.

Napiši komentar

O avtorju

Primož Kovačič

Na področju filtracije delujem že več kot 10 let. Pokrivam gorenjsko regijo ter Ljubljano z okolico ter Hrvaško. Skozi leta skupaj z mojimi sodelavci nudimo nasvete in iščemo primerne rešitve na različnih področjih filtracije v industriji, medicini, javnem prometu in energetiki.

Prijavite se na novice

 

Loading

Sorodne objave