Čas za branje: 5 min
Objavljeno: 27 februarja, 2019Kategorije: Filtri za dom

Voda je kot voda. Vedno najde pot.

Ali voda, ki priteče iz vaše pipe, smrdi po kloru? Imate mogoče težave z vodnim kamnom oziroma trdo vodo ali pa se v vaši vodi pojavljajo različne nečistoče? Morda ima voda neprijeten vonj oziroma bi radi pili vodo boljšega okusa? Ali pa niste popolnoma prepričani, če je voda iz vaše pipe sploh neoporečna, saj je večkrat onesnažena? Vse naštete težave so zelo neprijetne, a prav vse se da rešiti – za to lahko poskrbite s kakovostnimi vodnimi filtri in sistemi za filtracijo vode, ki poskrbijo za zdravo, neoporečno, kakovostno in čisto vodo v vašem domu!

Si želite piti vodo brez okusa in vonja po kloru?

Poskrbite za svoje zdravje in pijte čisto vodo.

Upravljavci vodovodnih sistemov v Sloveniji za dezinfekcijo pitne vode največkrat uporabljajo klor oziroma postopek, ki mu pravimo kloriranje vode. To velja še posebej za poletne mesece, ko se zaradi visokih zunanjih temperatur poveča možnost za razvoj škodljivih mikroorganizmov v vodi. Zaradi tega ima voda, ki priteče iz pipe, lahko vonj ali okus po kloru, kar je marsikdaj zelo moteče. Če ima vaša voda pogosto tak okus ali vonj, je čas, da ukrepate in poskrbite za to, da boste pili vodo brez okusa in vonja po kloru. Vonj ali okus vode po kloru je namreč lahko tudi znak, da je klor prišel v stik z drugimi snovmi, ki se nahajajo v vašem vodovodnem sistemu, zaradi česar nastajajo trihalometani in druge škodljive snovi, ki so lahko tudi rakotvorne. Temu se lahko izognete z ustrezno filtracijo vode oziroma s kombinacijo mehanskega in oglenega filtra, ki poskrbi za bolj kakovostno vodo brez okusa ali vonja po kloru. S takšno vodo se je veliko bolj prijetno tuširati ali umivati, seveda pa jo je tudi veliko bolj prijetno in zdravo piti.

Poskrbite za neoporečnost deževnice ali vode iz lokalnega vodnega zajetja!

UV dezinfekcijska naprava

Raziskave kažejo, da do onesnaženja in oporečnosti vode največkrat pride v manjših (vaških ali zasebnih) vodovodih in pri drugih podobnih vodnih virih, pri katerih ni ustrezno poskrbljeno za dezinfekcijo oziroma pri katerih ni rednega nadzora kvalitete vode. Če uporabljate takšen vodni vir, lastno zajetje ali deževnico, je treba poskrbeti za to, da bo voda resnično neoporečna, saj jo boste le tako lahko nemoteno uporabljali tako za pitje kot za vse druge potrebe.
Iz takšne vode je z ustreznimi filtri najprej treba odstraniti vse grobe delce, kot so pesek in različne nečistoče, še bolj pomembno pa je, da se poskrbi za odstranjevanje mikroorganizmov. Slednji namreč v najboljšem primeru lahko povzročijo različne težave s prebavo, v najslabšem primeru pa tudi resne okužbe in bolezni. Zaradi tega je zelo pomembno, da poskrbimo za ustrezno dezinfekcijo, pri čemer se je treba zavedati, da prekuhavanje ni vedno zadosten ukrep, zato je bolje poiskati bolj učinkovito rešitev. Enega od najbolj primernih in varnih sistemov v ta namen, ki omogoči tudi odstranjevanje mikroorganizmov iz vode, predstavlja UV dezinfekcijska naprava. Z njo lahko poskrbite za popolnoma neoporečno vodo, ki vam jo ne bo treba prekuhavati in jo boste lahko pili popolnoma brez strahu!

Preprečite neprijeten vonj ali okus vode!

Če želimo izboljšati vodo, moramo iz nje odstraniti različne snovi, ki vplivajo na njen okus in vonj. Včasih je to le mulj, včasih klor ali kaj drugega, običajno pa gre za kombinacijo več dejavnikov. Zato za odpravljanje neprijetnega vonja ali okusa najbolj pomaga kombinacija različnih vrst filtrov, s pomočjo katerih se odstrani tako večje delce in nečistoče kot tudi snovi, ki niso vidne s prostim očesom, a še kako vplivajo na kakovost vode. S filtrirnim sistemom tako ne preprečite le neprijetnega vonja ali okusa vode, temveč močno izboljšate tudi njeno kakovost.

Za vodo brez vodnega kamna in za daljšo življenjsko dobo vašega pralnega stroja!

Ionska mehčalna naprava

Vsi dobro vemo, da voda vsebuje tudi vodni kamen, saj se ta kot obloga nabere na pipi, v koritu in povsod drugje, kamor se steka voda. Obloge iz vodnega kamna pa se naberejo tudi v notranjosti naprav, kakršni sta pralni in pomivalni stroj, pa tudi znotraj bojlerja in v vodovodnih ceveh. Zaradi tega lahko pride do različnih težav: cevi se lahko zamašijo, stroji in naprave pa ne delujejo, kot bi morali. Kako rešiti te težave in podaljšati življenjsko dobo pralnega in pomivalnega stroja ter drugih naprav? Kako preprečiti nabiranje vodnega kamna znotraj bojlerja ali znotraj vodovodnih cevi? Kako poskrbeti za to, da voda ne bo tako trda in da v njej ne bo toliko vodnega kamna? V ta namen obstajajo različna sredstva, ki jih lahko dodamo vodi, da jo zmehčamo, vendar dolgoročno na tak način vodnega kamna ne moremo odpraviti. Najbolj učinkovit način za odpravljanje vodnega kamna predstavlja filtriranje vode, vendar pa je treba izbrati temu primeren filter. Do neke mere lahko težavo olajša magnetni filter, še veliko bolj učinkovita v ta namen pa je ionska mehčalna naprava, ki poskrbi za vodo brez vodnega kamna, s tem pa tudi za daljšo življenjsko dobo vseh naprav, ki za svoje delovanje potrebujejo vodo. Tako vam ne bo treba več drgniti pip zaradi madežev vodnega kamna, vodovodne cevi bodo bolj pretočne, pralni ali pomivalni stroj pa bosta dobro delovala, saj jima vodni kamen ne bo več povzročal nobenih težav.

Kako poskrbeti za odlično in kakovostno vodo pri vas doma?

Kljub temu, da se marsikdo zaveda, kako pomembno na zdravje vpliva kakovostna voda brez nečistoč, klora, različnih kovin, mikroorganizmov in drugih snovi, se za filtracijo vode ne odloči, saj meni, da je to prevelik strošek. Vendar pa to sploh ne drži! Tudi kakovostni filtri za vodo so danes postali že veliko bolj cenovno dostopni. Poleg tega je na voljo velika paleta različnih možnosti, tako da lahko vsakdo najde primerno rešitev zase in za svoj dom. Zdravje mora biti namreč na prvem mestu in prav kakovostna, neoporečna in čista voda, ki nam jo omogoča učinkovita filtracija, je zagotovo nekaj, kar zelo pozitivno vpliva na zdravje. To velja še posebej za otroke in starejše, pa tudi za vse, ki imajo kakorkoli oslabljen imunski sistem, ki ga različne snovi v vodi po nepotrebnem še dodatno obremenijo. Izberite torej ustrezen vodni filter ali sistem za filtriranje vode ter poskrbite za svoje zdravje ter za bolj kakovostno in bolj čisto vodo v vašem domu!

Kliknite tukaj in poskrbite za čisto vodo v vašem domu.

Napiši komentar

O avtorju

Primož Kovačič

Na področju filtracije delujem že več kot 10 let. Pokrivam gorenjsko regijo ter Ljubljano z okolico ter Hrvaško. Skozi leta skupaj z mojimi sodelavci nudimo nasvete in iščemo primerne rešitve na različnih področjih filtracije v industriji, medicini, javnem prometu in energetiki.

Prijavite se na novice

 

Loading

Sorodne objave