Čas za branje: 2 min
Objavljeno: 17 aprila, 2019Kategorije: Filtri za dom

Imate v kuhinji težave z mastnimi madeži, ki se nabirajo na stenah, stropu in pohištvu? Imate dovolj, da se v vašem domu cel dan vonja, kaj ste imeli za kosilo? Te težave odpravite tako, da poskrbite za ustrezno filtracijo v vaši kuhinjski napi.

Za kuhinjskih nape, ki delujejo na osnovi recirkulacije, se pogosto uporabljajo oglene filtrirne podloge, ki odstranjujejo neprijetne vonjave. Obstaja veliko različnih kvalitet oglenih podlog. Na kakovost izdelka vpliva način izdelave in kvaliteta materiala. Kvalitetno delovanje filtra je še posebej odvisno od notranje površine filtra in strukture por, ki vplivajo na absorpcijo vonjav, ki jih lahko aktivno oglje veže nase.

Aktivno oglje v prahu

Aktivno oglje je oglje, pridobljeno s posebnimi tehnikami aktivacije, ki povzročijo veliko poroznost v strukturi in posledično veliko površino. Tako pripravljeno oglje veže oziroma absorbira velike količine snovi in vonja, kar je tudi bistvo njegove uporabe.

Pogosta težava pri filtrih za kuhinjske nape je, da se filter pozabi zamenjati v pravem času. To je lahko nevarno, saj prenasičen filter vpliva na slabše delovanje nape, poleg tega pa zaradi zbranih masti povzroča nevarnost vžiga nape in povzročitve požara.

Kliknite na sliko…

Na trgu obstaja super rešitev filtra za napo in sicer PICARO filter z aktivnim ogljem nemškega proizvajalca. Zaradi velike količine aktivnega oglja PICARO aktivni ogleni filter zelo učinkovito absorbira ves neprijeten vonj v dolgem časovnem obdobju. PICARO ogleni filter se lahko razreže na želeno velikost in je zato primeren za vse standardne kuhinjske nape do 60 cm širine.

Napiši komentar

O avtorju

Primož Kovačič

Na področju filtracije delujem že več kot 10 let. Pokrivam gorenjsko regijo ter Ljubljano z okolico ter Hrvaško. Skozi leta skupaj z mojimi sodelavci nudimo nasvete in iščemo primerne rešitve na različnih področjih filtracije v industriji, medicini, javnem prometu in energetiki.

Prijavite se na novice

 

Loading

Sorodne objave