Čas za branje: 3 min
Objavljeno: 18 septembra, 2020Kategorije: Filtracija vozil

Vsak izgubljen dan na gradbišču zaradi okvare strojev je dan, ko izgubljate dobiček in dragoceni čas. S filtri Donaldson, ki jih zagotavljamo v podjetju Prima Filtertehnika, bodo okvare vaših gradbenih strojev stvar preteklosti, življenjska doba gradbene mehanizacije pa bo precej daljša.

Dela v gradbeništvu so med najbolj pomembnimi razvojnimi projekti, a je hkrati gradbena mehanizacija tudi med najbolj obremenjenimi, saj deluje v prašnih, blatnih razmerah in na zelo zahtevnih terenih. Za optimalno delovanje strojev poskrbite s pomočjo učinkovite in celovite filtracije, ustrezno rešitev pa ponujamo v Prima Filtertehniki v obliki Donaldson filtrov, enega od vodilnih proizvajalcev na trgu.

Klikni na sliko za več informacij o filtraciji zraka v kabini strojev.

»Donaldson Delivers« je njihov moto in hkrati vodilo pri delu in razvoju novih izdelkov. Pri filtraciji velikih gradbenih strojev se najprej posvetimo vnosu zraka v delovno kabino stroja, s filtri pa poskrbimo za zrak brez alergenov, prahu in drugih onesnaževalcev, ki so pogosti na gradbišču.

Naslednji sklop so hidravlični filtri za rezervoarje (na voljo so tudi v obliki navojne patrone, ki omogoča zelo lahko zamenjavo filtra), iz katerih vlečejo vlago in skrbijo za boljše delovanje. Ključne hidravlične komponente lahko zaščitite in jim podaljšate življenjsko dobo tudi s filtri, nameščenimi v rezervoar, ki delujejo ne glede na pritisk in obremenitve.

Prikaz vgradnje filtrov na bagerju.

Za delovanje motorja je ključno kvalitetno motorno olje in kakovostni filtri. Filtri Donaldson zagotavljajo zajemanje in izločanju onesnaževalcev v olju, ki povzročajo poškodbe pogonskega sklopa. Za učinkovito filtracijo je pomembno, da je poleg kvalitetnega filtra v sistemu tudi čisto in kvalitetno hidravlično olje, sistem tako potrebuje manj vzdrževanja. Podobna je tudi vloga filtrov goriva, ki izločajo vodo in podaljšujejo življenjsko dobo šob za vbrizgavanje (injektorjev) in tlačilke.

Filtri na delovnem stroju

Posebej ko vaši stroji delujejo v res zahtevnih pogojih, kjer se vsak dan srečujejo s prašnimi delci, so zelo pomembni kakovostni filtri zraka, ki trde delce odstranijo, še preden zrak pride do motorja. S kvalitetnim filtrom zraka zmanjšate število potrebnih servisov pogonskega sklopa delovnega stroja.

Iz zgornjih vrstic je jasno, zakaj uporabniki zaupajo filtrom Donaldson in zakaj jih v podjetju Prima Filtertehnika ponujamo tudi na slovenskem trgu – z njimi je delovanje strojev boljše, bolj zanesljivo in predvsem cenejše, to pa so argumenti, s katerimi boste dobili primerjalno prednost na vsakem gradbišču.

Da so filtri pomemben del vsakega stroja, se zavedajo tudi pri Gorenjski gradbeni družbi d.d., s katero v podjetju Prima Filtertehnika uspešno sodelujemo že nekaj časa.
»S podjetjem Prima Filtertehnika sodelujemo leto in pol in v tem obdobju so se kot dobavitelji zelo izkazali. So zanesljivi, cenovno ugodni in kvalitetni, predvsem pa so se izkazali kot odgovoren in strokoven poslovni partner. Glede na količino in raznolikost naše gradbene mehanizacije se pogosto poslužujemo njihovega znanja,« pravi Nika Lužan iz GGD.

Več o delovanju Donaldson filtrov si lahko pogledate v spodnjem videoposnetku.

Za dodatna pojasnila o filtraciji, sem vam na voljo v podjetju Prima Filtertehnika d.o.o.
M: 070 578 558
E: primoz@prima-filtertehnika.si

Napiši komentar

O avtorju

Primož Kovačič

Na področju filtracije delujem že več kot 10 let. Pokrivam gorenjsko regijo ter Ljubljano z okolico ter Hrvaško. Skozi leta skupaj z mojimi sodelavci nudimo nasvete in iščemo primerne rešitve na različnih področjih filtracije v industriji, medicini, javnem prometu in energetiki.

Prijavite se na novice

 

Loading

Sorodne objave