Čas za branje: 3 min
Objavljeno: 2 novembra, 2020Kategorije: Filtracija vozil

Slovenija je ena najbolj gozdnatih držav v Evropski uniji, večji del površine imajo z gozdom pokrite le Finska, Latvija in Estonija. Skoraj 60 odstotkov vse površine Slovenije je preraščene z gozdom, skupno gre za skoraj 12 000 kilometrov gozda, za katerega je treba skrbeti, ga vzdrževati in skrbeti za njegovo rast.

Gozd ni le kraj za rekreacijo ali pa vir prihodka, je predvsem ključni del ekosistema, ki hkrati skrbi za čist zrak okrog nas, obenem pa ponuja dom največjemu delu flore in favne, ki živi pri nas. Z gozdom moramo ravnati skrbno, zato filtri Donaldson za gozdno mehanizacijo še bolj pridejo do izraza. Boljše delovanje stroja = čistejše okolje = boljši in bolj zdrav gozd.

Pri podjetju Donaldson se opirajo na več kot 100 let izkušenj, s katerimi so rasli in prišli do položaja vodilnega proizvajalca filtrov na področju gozdne mehanizacije, v njihovem širokem naboru filtrov pa so pokrita vsa področja delovanja gozdnega stroja.

Filtri pogonskega sklopa

Prva naloga filtrov Donaldson v pogonskem sklopu je, da poskrbijo za čisto olje in odstranijo trde delce in umazanijo, ki je velikokrat vzrok za poškodbe motorja. Naslednji so na vrsti filtri goriva, s katerimi boste preprečili prezgodnjo okvaro injektorjev, ki se zgodi, ko v motor vbrizgavamo umazano gorivo. V tretji sklop pa sodijo filtri hladilne tekočine, ki ohranjajo hladilno ravnovesje in prav tako preprečujejo vstop trdih delcev v pogonski sklop.

Zračni filtri

V zadnjih dveh desetletjih je tudi pri težki delovni mehanizaciji vse večji poudarek na čim manj škodljivem delovanju za okolje in manjših emisijah, kar je pri delovnih strojih težko dosegljiv cilj. Približamo se mu lahko z zračnimi filtri Donaldson, ki najprej čistijo zrak in iz njega odstranjujejo trde delce ter prah, preden vstopi v motor, najbolje pa delujejo v kombinaciji s čistilci filtrov, ki odstranjujejo največje delce, še preden bi prišli na filter. S tem podaljšujejo življenjsko dobo filtra, tehnologija TopSpin HD pa je prilagojena posebej za najtežje gradbene, gozdarske in rudarske naloge.

Zračnmi filtri za delovne stroje

Ena od tehnologij, ki odlikujejo filtre Donaldson, je PowerCore tehnologija, ki so jo razvili in postavlja nove standarde učinkovite filtracije zraka pri vstopu in izstopu iz bloka motorja. Razvita je bila za delo v najtežjih pogojih, zato vas tudi sredi težkega terena v gozdu zagotovo ne bo pustila na cedilu.

Celoten nabor filtrov in njihovih dodatkov lahko najdete pri nas v podjetju Prima Filtertehnika d.o.o. in zagotovo vas bomo usmerili k najboljši rešitvi, ki vam bo pomagala do boljšega delovanja vašega gozdarskega stroja.

M: 070 578 558
E: primoz@prima-filtertehnika.si

Napiši komentar

O avtorju

Primož Kovačič

Na področju filtracije delujem že več kot 10 let. Pokrivam gorenjsko regijo ter Ljubljano z okolico ter Hrvaško. Skozi leta skupaj z mojimi sodelavci nudimo nasvete in iščemo primerne rešitve na različnih področjih filtracije v industriji, medicini, javnem prometu in energetiki.

Prijavite se na novice

 

Loading

Sorodne objave