Čas za branje: 2 min
Objavljeno: 6 maja, 2019Kategorije: Industrijska filtracija

Filtrirna mobilna naprava

Mobilne filtrirne naprave se v večini primerov uporabljajo za dodatno filtriranje olja iz rezervoarja.

Prednost mobilne filtrirne naprave pred ostalimi načini filtriranja je predvsem v tlaku in pretoku olja. S klasičnimi filtrirnimi načini lahko z večanjem finosti filtra povzročimo padce tlaka v sistemu, česar pa si ne smemo privoščiti.

Mobilna filtrirna naprave je neodvisna od preostalega hidravličnega sistema. V prvi fazi olje s črpalko dovedemo na filtrirni del enote, kjer je nameščen filter finosti od 3 mikronov naprej. Po filtriranju olje dovedemo nazaj v rezervoar. Pri tem procesu iz rezervoarja ne uporabimo toliko olja, da bi s tem ogrozili delovanje sistema. Prednost mobilne filtrirne naprave je tudi v tem, da jo lahko uporabimo na različnih lokacijah, če imamo v postrojenju več strojev.

Oljni filter (mobilni) bo zmanjšal stroške zaradi zanesljivosti v hidravličnih in mazalnih sistemih. Raziskave, ki so jih opravljale neodvisne institucije, so pokazale, da je skoraj v 80% vseh primerov onesnaženje olja vzrok za napake in obrabo hidravličnih in mazalnih sistemov. Tudi onesnaženost novega olja, ki ga dobavljajo proizvajalci olja je pogosto več kot 20-krat višja, kot to zahteva sodoben sistem hidravlične inštalacije. Prav tako lahko velike količine onesnaženja vstopijo v sistem po raznih popravilih ali čiščenjih sistema.

Prikaz hidravličnega sistema.

Vse te nečistoče lahko zanesljivo odstranimo z uporabo oljnega filtra – filtrirne mobilne naprave, s čimer preprečimo sekundarne poškodbe na sistemih. Z uporabo filtrirne mobilne naprave, lahko bistveno podaljšamo življenjsko dobo olja, ventilov, primarnih hidravličnih filtrov in ostalih rezervnih delov na hidravličnem sistemu. Na mobilno filtrirno napravo je možno vgraditi tudi filter separator, ki bo iz olja odstranil vodo.

Za dodatna pojasnila smo vam na voljo v podjetju Prima Filtertehnika d.o.o.
M: 070 578 558
E: primoz@prima-filtertehnika.si

Napiši komentar

O avtorju

Primož Kovačič

Na področju filtracije delujem že več kot 10 let. Pokrivam gorenjsko regijo ter Ljubljano z okolico ter Hrvaško. Skozi leta skupaj z mojimi sodelavci nudimo nasvete in iščemo primerne rešitve na različnih področjih filtracije v industriji, medicini, javnem prometu in energetiki.

Prijavite se na novice

 

Loading

Sorodne objave